sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Hiiret & mullantuoksu

Hiiri / hiiret haastavat. Kaksi papanaa puusohvalla, kaksi keittiössä. Allaskaapissa ei merkkejä murtautumisesta, sen sijaan ovenraosta on alkanut paistaa aurinko (vanha talo, kaikki vinksin vonksin, eri asennossa kesällä kuin talvella). Oven alaraossa  vähän pulleampi kolo jota nyt epäilen.

Väliovet tiukasti kiinni (niin tiukasti kuin menee), ja jos peetä on vain eteisessä, on murtoreitti vahvistettu. Siispä en jäänyt yöksi. Olin yksin, ja tasan tarkkaan valvoisin koko yön odottaen että herra/rouva hiiri tulisi moikkaamaan. Yksi asia lisää joka on tästä lähtien miehen vastuulla. Loukut, ja niistä huolehtiminen. Kissat, tervetuloa myös kylään!

Sen sijaan että olisin jäänyt yöksi, jäi seitsemän tehokasta tuntia aikaa. Syksyn lehdet kukkapenkeistä pois, kivireunusten alta etananmunat veks, (muutaman alta löytyi esiintymät, kannattaa kurkkia kivien alle. Kirkkaita läpikuultavia palloja).

Etupihan savilillun muotoilua tulevia pohjatöitä varten, haen vielä vähän pihan muotoa, mistä perennapenkin alkaisi, tehdäänkö askelmia ylätasanteelle vai ei.

Naama aurinkoon, olut, mullantuoksu, hiki, selän oikaisu, tästä se alkaa, aktiivisin pihanmylläyskausi. Alkuja löytyi kiitettävästi, raparperia, maahumalaa ja valikoima sipulikukkia, en tarkalleen muista mitä kasvaa missäkin, mutta innolla odotan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti