lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kevätmessut 2016

En vieläkään osannut lähestyä juurakoita. En oikein päässyt selville niiden alkuperästä, valikoima oli valtava enkä tiennyt minkä tarjouksen perään olisin lähtenyt. Kaikkein isoimmat näytteilleasettajat kiersin, samoin kun paljut ja laiturit ja sen sellaiset.

Tutkin pienempiä messuosastoja, ja ilahduin kun löysin etsimäni. Hyötykasviyhdistyksen nurkkaus oli todella ruuhkainen. Siellä katselin  erilaisia maanpeitekasveja ja ostin ajuruohon eli timjamin siemeniä.


Sitten löytyi pieni nurkkaus jossa kaikki oli jotenkin houkuttelevan epästailaten esillä. Sieltä mukaan tarttui pieniä timjameja, sitruuna ja joku punertava, nimi jo unohtui. Nämä kuulemma voisi passata noihin pihan rinnekohtiin maanpeitekasviksi. Sanoi että harson alle voisi jo laittaakin maahan, mutta taidan venyttää aikaa viikolla kun en ole vahtimassa Laitan sitten niitä siemeniä taimien väleihin.


Muutamista suomalaisista Bokashikompostoinnin jälleenmyyjistä löysin yhden. Kuudessa viikossa ruoka muuttuu lautaselta mullaksi hapattamalla. Japanilainen 80-l. keksintö joka on täysin haitaton ja sivutuotteena syntyy lannoitetta. 
Tätä etsinkin. Ja hyvä oli tarjous. 2kg 20€. Koko viime kauden pärjäsin kilolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti