sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

HuhtihutkimistaKoko viikonloppu yhdessä ja varsin puuhakkaasti. Säikähdin kun näin kivituhkakasan kun oletin sen olevan tummempaa. Nyt se on tuollaista soran väristä, kuivana vielä vaaleampaa. Naurettiin että helteellä on sitten valkoinen biitsi. Nyt kun tuota katselin puolitoista päivää, en enää vaihtaisikaan. Tilaus oli todella nopeasti hoidettu paikalliselta maansiirtofirmalta, ja aivan naurettavan edullisesti. Ei tullut puheeksi murskeen väri. Neljästä tonnista levitettiin kolme ja puoli, suodatinkankaan päälle. Ensin piti vähän muovata savimaata vielä alta, ja sitten hikoiltiin kottikärryn kanssa josta oli kumi puhki.

Olin aivan varma ettei etualan marraskuussa kylvetty nurmi alkaisi kasvaa, perjantaina vielä suunnittelin uusia siemeniä jatkoksi, mutta nyt sunnuntaina tuntuu kun sieltä jotain kurkkaisikin. Eli katsellaan vielä rauhassa. Nyt piha alkaa pikkuhiljaa olla siedettävän näköinen, kunnon esittely sitten kun on valmista. Ylätasanteelle siirsin syksyn maaurakasta sivuun siirrettyjä nurmimattoja, vanhaa maa-ainesta ja vähän multaa päälle. Katsotaan mitä näistä kokeillaan -jutuista tulee.

Timjamit menivät penkkiin harson alle, uusi vanha vene tuli pihaan, juotiin skumpat "terassilla", ja vadelmista lähti vanhat versot pois. Vanhat perattavat napsahtavat poikki, kertoi Google. Samoin kun sen että mustaherukoille kannattaa ruiskuttaa rasvatonta maitoa kasvitautien ja äkämäpunkkien torjumiseksi.


Näitä ihanuuksia en ollut ennen tavannutkaan, sinivuokko?


Vapun kestejä varten aloitettiin jo siivoushommat. Mökin matot lähtivät nyt matkaan pesua varten, liiterin matot ensi kerralla. Kevät on sekopäistä aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti