Ainola


15.6.2015
On se harmi kun ei voi saada kaikkea haluamaansa kerralla...kasvihuoneen virkaa toimittaa siihen saakka tällainen ratkaisu:


Tomaattia, avomaankurkkua ja chiliä. Tomaatit olivat jo niin korkeita, ettei kansia voi enää sulkea. Toivotaan ettei kylmene liikaa, ja että suojaa jäisi kuitenkin tarpeeksi.

     

7.4. J oli bongannut tämän. Kuulemma ikkunoista tehty. Ihana! Vaikka tällainen!

***

Ennen nukkumaan menoa, monina viikkoina haaveillessaan ehtii joihinkin ideoihin hurahtaa niin, että niiden toteuttaminen tulee olemaan välttämätöntä. Esimerkiksi se, että pihaan rakennetaan Ainola, kasvihuone vanhoista ikkunoista. Olen selaillut ohjeita, ja ihmettelyt kehikon välttämättömyyttä. Jos tekisikin vain perustukset ja ikkunat kiinni toisiinsa kulmaradoilla?

Kymmenen vuotta sitten vietimme kylmiä kesäkuun alkuja pohjoisessa ja autoimme Ainoa ja Väinöä. Käänsimme kompostin, kannoimme vettä, teimme nokkoslettuja, ihastuimme ankaran yksinkertaiseen, työntäyteiseen meininkiin jolloin iltaisin uni tuli.

Talon nimeä ei sovi vaihtaa, siksi kasvihuone olkoon nimetty noiden kesien muistolle. Tomaatin varkaille ja lantturiveille. Salaatit on pestävä kolmella vedellä, muistathan sen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti