sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Innokas ensilumi

Painava, märkä lumi tuli kolmessa päivässä valtavalla rysäyksellä. Lähitienoo pimeni, meilläkin meni muutamaksi tunniksi sähköt, tosin palasi kun itse pääsin paikalle. Yritin vähän helpottaa puiden taakkaa, joitain oksia katkesi, ja maisema muuttui kun kaikki notkui vähän eri kohdassa kuin tavallisesti. 

Ja ne sipulit, voihan sipuli. Ajattelin ettei maa kuitenkaan ole jäässä, ja uudet perennapenkit olivat vielä pehmeitä uudesta mullasta. Raavin lunta vähän päältä pois, ja painelin noin 300 sipulia multaan. Ja päälle vielä multaa. Ja sitten sellaisia Unikkopionin siemeniä päälle mausteeksi. Täytyy laittaa paremmin muistiin mitä missäkin on tuloillaan. Varsinkin siemenestä itäneet perennat jotka eivät välttämättä kuki vielä ensi kesänä. Mun järjen mukaan ainoa haitta on hitaampi kukkiminen, sipulit alkavat juurtua vasta keväällä. Sittenpä näkee. 

Sipulimäärä tuntui isolta, mutta silti sain niillä täplitettyä vain muutaman neliömetrin. Enkä jaksanutkaan enempää. Nyt tulee parin viikon tauko, ja katsotaan maan tilanne, jos vielä muutaman pussin sais joulukuussa maahan. Kuulin jonkun laittaneen tammikuussa sorkkaraudallakin, että eiköhän tämä ole ihan ok.

Mutta, kaunista, kaunista oli kyllä. Ja rauhaisa ihana yhden vuorokauden mittainen breikki huiskeen keskellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti