keskiviikko 18. marraskuuta 2015

pihakuva ulkomuistista


Hauska koittaa piirtää pihaa, sellaisena kun sen muistaa. Ajatellut olen, tuhat miljoonaa kertaa, mutta että saa jotenkin järjelliseen järjestykseen paperilla puut ja pihan pensaat. Toki joskus täytyy piirtää oikeaoppisemmin, mutta tämä oli hauska muistitesti. Mittakaavaa ei kannata edes ajatella, mutta jotensakin tuon suuntainen Tuomela on. Ruskeat pökäleet on tulevia perennapenkkejä, osa jo olemassaolevia.

Viidakkoalueet ovat pienehköjä kooltaan, mutta toistaiseksi tutkimattomia, kun ei sinne sekaan mahdu. Aika hyvin rajaa tietysti pihaa ja tuo näköestettä, saavat siis olla. Aivan talon edusta on nyt tenkkapoo, millainen alusta siihen tulisi? Nurmea, mukulakiveä, itsetehtyjä laattoja, liuskekiveä? Nurmialueet ja polut pohdituttavat. Kivituhkaa tarvitaan lisää ja parkkialueen sepeli on varmaan jo tuotu, vielä täytyy levittää. Loput mullat reunaan odottamaan kevättä tai sitten sipulien päälle.

Sunnuntaina viimeiset kukkasipulit, toivottavasti ehdin vielä, ja sitten dokumentoin viime viikon ja sunnuntain hikipajojen tulokset. Aika tiukille meni, mutta jos joku joskus tuumaa että mitä pihahommia voi tehdä marraskussa, niin leutona syksynä vaikka ja mitä! Toki vielä jää nähtäväksi miten käy kylvetylle nurmelle joka ei ehdi orastaa tai kukkasipuleille jotkja eivät juuri ehdi juurtumaan.

Mulla on perennojen siemeniä jotka kuulemma pitäisi kylvää ennen joulupukkia, sanoi Hyötykaupan hauska myyjä. Saavat siten luonnollisen kylmäkäsittelyn. Onkohan mulla ensi kesänä sitten monenmoisia pieniä vihreitä puskia jotka eivät vielä jaksa kukkia? Katsotaan, katsotaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti