tiistai 14. heinäkuuta 2015

Lavakaulusviljelyä

Nyt kun satoa nousee, on hyvä summata vaiheet. Maa on savimaata, sen muokkaaminen olisi vaatinut heinikosta pelloksi liikaa, joten päädyin lavalauluksista rakennettuihin kohopenkkeihin. Ja nyt, en varmaan muutoin valitsisikaan, niin helpolta tuntuu. Alla on suodatinkangas, päällä yksi tai kaksi kaulusta, paljon multaa ja vähän turvetta, pussikamaa. Pohjalla vähän entisen kanalan purua. Käytävät on peitetty suodatinkankaalla ja oljilla. Tämä lähikauppa sijaitsee piharakennuksen takana.

Pitkään hain hyvää hinta/laatu hankintapaikkaa, ja löysinkin käytettyjä lavalauluksista kauppaavan firman, 7/9/11€ kpl, riippuen koosta. Mullan hankinta mietitytti myös, ostaako kuorma vai pusseissa, ja päädyin pusseihin rikkaruohottomuuden vuoksi. Paikallinen halpamyymälä oli myös edullisin.

Siemenet ostin hyötykasviyhdistykseltä, ja kylvin niinkuin keksin, toki pussin ohjeiden mukaan (ainakin suunnilleen).
Lähtötilanne, kuva keväältä. Ja heti perään kuva tältä päivältä. Hyvin rehottaa etten sanoisi...

Etummaisessa perunaa, vieressä maa-artisokkaa maassa, nyt hipoo jo taivaita!


Ensin söimme retiisit, koko ajan salaattia, nyt lehtikaalta, yrttejä, mm. Persiljaa ja korianteria. herneitä ja pottuja vielä odotellaan. On siinäkin uudet perunat, jos elokuulle menee! Kastella ei ainakaan tänä kesänä montaa kertaa ole tarvinnut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti