maanantai 7. marraskuuta 2016

Kuuleeko mökki, kaupunki kutsuu

Joskus käy niin, että talvirenkaat jää vaihtamatta kun ei ole rahaa ostaa uusia. Ja sitten talvi tuleekin rysäyksellä, ja mökkimatkat muuttuvat jännittäviksi. Kuinka monta päivää päätettyä matkustamisajankohtaa aiemmin saa vielä säästölippuja? Saako koira matkustaa ilmaisen lähijunan jatkoyhteyden, taajamajunamatkankin maksutta? (ei). Mitä jaksaa kantaa mukanaan, moneltako pimeä tulee?

Ja sitten naurattaa kun mies on lähijunassa otsalampun, koiran ja lumilapion kanssa, hyvä ettei mökin rauta-avain vyössä roikkuen. Ja sitten puheluita puolin ja toisin. Paljonko oli lämmintä keittiössä? Entä muissa huoneissa? Menetkö kurkkaamaan? Teethän hellapuita viikonloppua varten.

V O I S I T K O ottaa paljon valokuvia, jooko? Miltä siellä näyttää? Ai kuinka paljon lunta? Ja niin edelleen. Täytyy vain tyytyä osaansa ja odotella kiltisti, joko valokuvia tai perjantaita. Ja ehkä harkita jotain parempaa patterisysteemiä, jotain joka pitäisi aina tietyn verran lämpöä sisällä, eikä yllättäen tulleet 10 pakkasastetta olisi niin jännittävä juttu.

Patterit (yhteensä kolme/talo) jäivät aika pienelle 1,5 vkoa sitten. Keittiössä on tällä hetkellä kylmintä, (yhdestä ikkunasta puuttuu toisen puolen tuplat, on villaverholla eristetty), mutta oli kuitenkin 7 lämpöastetta. Ja muualla päälle kymmenen. Kyllä se siitä. Ja keittiön vesiputken alamutkaan harkitsen pientä pätkää sulanapitokaapelia. Juuri se kohta jäätyi viime tammikuussa, tosin ulkona oli silloin -27.

Toinen Talvi Tuomelassa, antaa tulla, ollaan me valmiita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti