tiistai 22. marraskuuta 2016

Etäsipuleita

Ostin kukkasipulit silloin kun pakkaset ja lumet tulivat. Jännitin pari viikkoa josko talvi tulikin jäädäkseen. No eihän se tullut, ja maa on taas aivan sula ja pehmeä. Itse en vaan taaskaan pääse istuttamaan, ja ennen seuraavaa kylmenemistä on pakko toimia, siispä tässä ohjeet joilla joko tulee tulppaaneita keväällä tai sitten ei.

"Liiterin ekassa vasemmanpuoleisessa hyllyssä on sellainen paksu piikki jossa on kahva. Kukkasipuleissa on sellainen pussi missä on pitkiä tummanpunaisia, ne kivikukkapenkin tien puolelle.

Varo juuria ja muita kasveja, laita väleihin ja noin viiden-kymmenen sentin välimatkan päähän toisistaan. Mielellään aika syvään.

Kukkasipulissa on samanlainen pohja kun tavallisessakin, sellainen kantapalan näköinen. Se alaspäin. Ja multaa pitää jäädä päälle. Ja toiselle puolelle niitä vaaleanpunaisia.

Ja sit siellä oli vielä pussi sellaisia matalia oranssinpunaisia. Niitä sinne rinteeseen mutta varo timjamia, ei sit siihen kohtaan."Nähtäväksi jää mitä sieltä sitten pilkistää. Tämä kuva on viime vuodelta, muistaakseni samoja red riding hoodeja menee nytkin maahan. Tulisipas nyt ainakin joitain, ne on niin ihania! Ja siipalle kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti