keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Vanhat hyvät keinot, pakkasta riittämiin.

Mökkipihassa eilen kello 19. Sisällä keittiössä 1aste lämmintä, ulkona -24. Vettä ei tule hanasta, jostain kohtaa putki on jäässä. Google kertoi pari putkimiesvaihtoehtoa. Soitin, kerroin tilanteen ja juteltiin hetki puhelimessa. Kysyin voisiko mitenkään tulla käymään, ja ajo-ohjeiden jälkeen kävi ilmi, että hän on meidän talon perikuntaa. Tätinsä on myynyt E:lle. Putkari on kuulemma pihassa tuunaillut pappa-Tunturia ja erityismaininnan sai vadelmapuskat. Kutsuin kesällä syömään sitten.

Putket on onneksi vedetty yläkautta, ja siitä kohtaa missä se sukeltaa alas hanaan, putki kulkee listan korkeudella. Ja siitä täytyi vähän lämmittää. Jääkaappi sai siirtyä toisaalle, ja patterille vapautui paikka ja tärkeä tehtävä. Toinen patteri laitettiin makkariin, sinne mistä kupariputki nousee taloon. Itse saumakohta on ok, ja jopa lämmin, lämmityskaapelien ansiosta. Lämmityskaapelia voisi nippusitein kiinnittää sisäänkin, toistaiseksi mennään kikkakolmosin.


Saimme makkarin varsin lämpimäksi, 20 asteiseksi, ja aamulla herättyämme oli 15. Varsin ok. Yöllä oli paikoin ihan kuuma, vaikuttaneeko untuvatäkit ja uudet lampaantaljarekivällyt asiaan. Laitoin lapsen ikkunan eteen lämpimän villapeiton verhoksi.

Ja meidän ikkunaan, ja kaikkiin muihinkin. Ja pari peittoa lattianrajaan, lampaantaljan vetoisaan kohtaan. Putket saivat kaulaliinat ympärilleen, saunan hana tuplavillasukan foliohupulla suojakseen, ettei hanan palloventtiili hajoa.
Pakkasta on luvattu paikkakunnalle pitkäksi aikaa ja ensin se laskee kolmeenkymppiin.
Ei niitä sopivan värisiä, varsinkaan täysvillaisia huopia voi koskaan olla liikaa, näemmä. Tsemppiä vanha rouva, kyllä se siitä. Nyt on villapöksyä ja kerroksia, tavataan taas parin viikon kuluttua! Posliinikoira ja enkelikynttilä vartioikoon rauhaisaa pakkaseloa. Ja jouluruusuja jotka saavat talvehtia viileässä tuvassa odottaen keväällä maahan istuttamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti