torstai 1. elokuuta 2019

Valkosipulista valkosipuliin

Niin vain miltei vuosi vierähti, ettei yhtään blogipäivitystä syntynyt. Kuvia tulee otettua ja hetkiä taltioitua samaan tahtiin kun aiemmin, jotenkin niiden parissa ei sitten tule pureskeltua näin pitkälle että tekstiksi asti ehtisi.

Vuoteen on mahtunut se tyypillinen kierto asioita ja tapahtumia mitä aiemminkin. Satoa, syysiltoja, monet kynttilät ja rennot hetket. Kylmät pakkaset, lumet ja loskat, valon lisääntyminen, kevään odotus ja huuma. Kesästä sekoaminen, väreistä, kukista, kaikesta tutusta ja joistakin uusista kasvaista ihmeistä.

Ne jotka seuraavat Vanhan Rouvan eloa Instagramissa tämän kenties tutuksi tunnistavat. Kun sen tietyn hetken tulee nopeasti sille alustalle jaettua, tuntuisi pidemmän tekstin kirjoittaminen saman kertaukselta.

Ja kyllä, elämän tahti ja velvoittavuus muualla kaikkialla on riittävää, ehkä blogikirjoittelun voi kaikkein helpoimmin karsia aikaa vievien asioiden joukosta.

Mutta, ne valkosipulit!

Helpompaa viljeltävää en kyllä keksi. Sipulit mahdollisimman hyvään maahan, välillä sitä lannoitetta mitä nyt löytyy, (meillä bokashia, tuhkaa, munankuoria ja leikattua ruohoa), tällä kertaa ei löytynyt edes hevon peetä. Ja muuta ei tarvitsekaan tehdä!

Leikkasin kukkavanat jossain vaiheessa mahtavan tuiman peston aineksiksi ja annoin sipulien kasvattaa kokoaan. Muutaman jätin tietysti kukkimaan jotta saan taas uusia itusipuleja. Muutaman kymmentä keräsin jo kuivumaan, pellossa on vielä kolmannes jäljellä. Nam!Jos täällä joku tekstejäni kaipaili, niin pahoittelut! Yritän, en lupaa, olla hieman aktiivisempi!

2 kommenttia:

  1. Kiva kun kirjoitit, vaikka instassakin seuraan. Kuoritko noista valkosipuleista ensimmäisen kuorikerroksen pois? Itse en vielä uskaltanut, kun mietin suojaako se sipulia. Omissani se eka kuorikerros on tosin halkeillut ja ruma ja nakerrettu.

    VastaaPoista
  2. Kuorin joo, minusta siihen jäi kuitenkin vielä kuorta useampi kerros, toivottavasti en ottanut liikaa...

    VastaaPoista