maanantai 29. tammikuuta 2018

Lattiaremontti, osa 2.

Alkuun lattian tyhjentäminen sujui hienosti. Paljon pölyä ilmassa, teippasimme ja naulasimme muoviovet huoneen karmeihin ja heittelimme purettavia rakenteita ikkunasta pihalle. Suojalasit osoittautuivat myös kullankalliiksi. Valtavien aarteiden toivossa piti aina jäädä välillä tutkailemaan, mutta sen puolesta anti jäi laihaksi. Lattiarakenteista löytyi norttiaski 70-luvulta ja pari sata? vuotiasta käpyä. Talon alta maasta löytyi paljon lasin-, ja keramiikan paloja sekä luita ja kengänraatoja.

Alkukerrosten jälkeen lattian täyte tuntui muuttuvan koko ajan enemmän ja enemmän hiekaksi ja pikku kiviksi ollen näin todella raskasta. Jätesäkkejä meni tuplamäärä oletetusta, ne tulivat niin painaviksi, että täytyi täyttää alle kolmanneksen vain. 1 talkoolainen rikkoi rakenteita, 2 kaksi lappoi vuoron perään täytettä säkkeihin ja neljäs kuljetti pusseja parkkipaikan tuntumaan valtavaksi kasaksi.

Hullun hommaa. Jos olisi ollut rahaa laittaa, niin olisi ollut ilo katsoa kun kaikki humahtaa imuauton kitusiin. Sen sijaan saimme tuta miltä tuntuu kun taistelee aikaa vastaan että ehtii homman valmiiksi. Onneksi hyvällä huumorilla ja pitsalaatikkotornilla selvittiin.

Talon pohjan rakenne oli puoliksi halkaistuja ohuita puunrunkoja, näky oli varsin vakuuttava. Syreenimajan penkiksi pelastimme valtavan kokoisen leveän tukin, miten ihmeessä sellainenkin sieltä löytyi!
Koitin arvioida jätesäkkivuoren tilavuutta naapuripitäjän työttömät ry:lle josta porukka haki roskat, ja silmämääräisesti auton vieressä arvioin kasan neljän kuution suuruiseksi. Piharakennuksen taakse kasaantui pari kuutiota puujätettä.2 kommenttia:

  1. Osaan ymmärtää! Saman kokeneena 😁 Meillö oli hiekan lisäksi myös pieniä ja isoja kiviä, ihan hirveästi. Sekä tiiliä. Joka lapiollisen karahti kiveen ja työ oli melko raskasta. Me kärrättiin kaikki kottikärryillä ulos -se ei toki olisi ollut mahdollista, jos joku osa talosta oliis ollut tuolloin asuttuna alakerrassa. Ensi keväänä/kesänä meillä on edessä kuistin alapohjan tyhjennys; pinta-ala pieni, mutta haastekerrointa riittää, sillä kuistilta lähteviä portaita ei haluta purkaa -eli lapinointi pitää tehdä osin ns. Sivusuunnasta 😄 Hienosti saitte homman haltuun viikonlopun aikana; meillä taisi mennä viikko tyhjentäessä -toki siinä oli lapset mukana - ja niitä kiviä niin pirunmoisesti 😬

    VastaaPoista
  2. Kauhealta kuulostaa, kaikki nämä menneet ja tulevat urakat! Tuntui että oli ihan pakko ottaa aikalisä edes tämän raportin kirjoittamisessa, sen verran voimille otti:) Tsemppiä kuistin kanssa, sehän menee leikiten, eikös!

    VastaaPoista