maanantai 17. heinäkuuta 2017

Kutsumattomia vieraita ja kuinka niistä selvittiin

Lainalasta haettiin visiitiltä. Suunnitteilla oli rauhaisa päivä yhdessä kuulumisia vaihtaen ja vähän pihaa nuuskien. Syötiin lounas ja istuskeltiin kaikessa rauhassa kun yhdeltä lapsista löytyi täitä. Sitten löytyi toiselta ja kolmannelta ja neljänneltäkin.

No. Yksi äiti lähtee apteekkiin ja toinen alkaa lämmittää saunaa. Kaikille täipesu, kaikki tekstiilit pyykkiin eli auton takakonttiin muovipusseissa. Peitot, viltit, tyynyt tuntikausiksi saunan lauteille kuumakäsittelyyn.

Apinaäidit tutkivat laumansa tukat sentti sentiltä. Kahdelta lähti tukka kokonaan. Keittiösaksilla. Väkisin tuli mieleen ajat entiset, kun keritseminen tai myrkkykylpy olivat ainoat vaihtoehdot.

Kaivettiin sellaisia vaatteita joita ei oltu aikoihin pidetty ja alettiin paistamaan lettuja. Ja tehtiin raparperihilloa ja syötiin mansikoita.

Ja kyllä, ehdimme vaihtaa kuulumiset, puhua vaikka mistä samalla kun veivasimme sekopäistä savottaa. Ja kaikilla oli ihan hirveän hauskaa ja ihan itketti kun päivä kääntyi iltaan ja auto peruutti pihasta. Niillä entisten aikojen äideillä on ollut lapsia tuplasti enemmän, toivottavasti myös tukea toisistaan. Ja naurua ja epätoivoista päänpyörittelyä aina uusien sattumusten myötä.

Mikä päivä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti