torstai 9. helmikuuta 2017

Pienin askelin

Ei pidä vielä kovin voimakkaasti huudella kasvihuoneen valmistumisen perään, varsinkaan kun ikkunat ovat edelleen parvekkeella odottamassa kunnostusta. Suunnitelmat ovat kuitenkin nytkähtäneet käyntiin. Tiedän mitä pitää ottaa huomioon ja mistä itse pidän. Paikkakin on aikalailla päätetty.

Haaveiluosioon kuuluu tämä tarvikkeiden hankkiminen käänteisessä järjestyksessä. Nämä emaliastiat suorastaan kutsuivat itse itsensä Tuomelaan. Siinä ihanalla pikku pöydällä Ainolan päädyssä on sitten tuo vihannesaiheinen laakea astia, tomaatin varkaita voi nyppiä suoraan kulhoon, isompaan ehkä jo satoa. Kannellisissa astioissa säilyy sakset ja narukerät.
Toistaiseksi niille löytyi aivan hyvä paikka odotella.


Ja tähän tulee kasvihuone. Neliöitä noin kymmenen, aamuaurinko paistaa vinosti kuvan oikeasta ylälaidasta ja kiertää päivän aikana koko pitkän sivun. Ajattelin sijoittaa sen pitkittäin itä-länsisuunnassa enkä pohjois-etelä-, koska näin se istuisi pihaan paremmin ja Kataja ja Syreenipuska vasemman kyljen puolella antaa suojaa puhureilta. Kasvihuone tulee korkeammalle kuin peruspiha, jolloin siellä voisi olla vähän suotuisammat olosuhteet lämmön puolesta. Näissä sijoitteluasioissa olen vielä vähän uuona, hyviä vinkkejä otetaan vastaan. Mahdollisimman lähellä taloa kuitenkin mieluummin kuin takapihan perukoilla. Ja tämä olisi näkymä kasvarin ovelta kun astelen kiviportaat alas kädessä kulhollinen kirsikkatomaatteja ja basilikaa. 3 kommenttia:

  1. Minkälaisen kastelujärjestelmän olette ajatelleet kasvihuoneeseen? Haaveilen samasta, mutta mietin juurikin kastelua, kun ollaan kuitenkin viikot pääsääntöisesti poissa - kuten ilmeisesti tekin? Onpa mukava seurata tätä prosessia; ehkä siitä saa oppia meidänkin (mahdolliseen) projektiin 😌

    VastaaPoista
  2. Kurkkaapa lisätietoja kastelujärjestelmästä nimeltä Blumat. Ne on niitä keraamisia suppiloita joita olen ruukuissa testaillut erinomaisella menestyksellä. Niillä on myös erimittaisia letkujärjestelmiä joissa keraaminen anturi reagoi mullan kuivuuteen automaattisesti tiputtamalla vettä. Ei tarvita sähköä eikä vesihanaa, iso saavi riittää. Samoin ne automaattiset tuuletusluukun avaajat taitaa olla must, varsinkin jos ja kun ollaan paljon poissakin. Aivan nerokkaalta kuulostaa, kun toiminta perustuu lämmössä reagoivaan vahaan!

    VastaaPoista
  3. Oli kuulostaapa hyvälle; kiitos vinkistä! Lähden heti tutkailemaan asiaa :)

    VastaaPoista