sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Talviaika alkoi

Nyt oli aika aloittaa talvivarustelu, kun se viikon verran kolkutteli jo ovella. Aiomme käydä mökillä niin kauan kuin mahdollista, mielellään läpi vuoden. On siis aika seurailla esimerkiksi lämpömittareita. En ole koskaan ollut vähääkään tilastoihminen, mutta nyt kummasti kiinnostaa mm. sää ja sisäilma. Tässä siis tilastostartti. Tullessa ulkona muutama pakkasaste, sisällä +10c, kolme patteria min 2 asetuksella. Pe illalla jo 17, lähtiessä 20c.Olen aika ajoin ajatellut hiiriä. En ole tavannut papanaakaan, mutta nyt kai ne tulisivat taloon jos meinaavat. En tee asiaa niille yhtään helpommaksi, vaan siivosin ja tilkitsin entisestään. Keittiön kaapit ja joka nurkka kuntoon. Petivaatteet saivat vielä jäädä sänkyihin. Kaamea ajatus että peiton alta löytyisi vieraita.

Nyt sain pestyksi ja tiivistettyä kolme ikkunaa. Kahteen tuplat takaisin ja väleihin kaikenlaista. Olin aikeissa ostaa pellavarivettä, mutta sitä nyt ei sitten ollutkaan. Ei kai ollut välttämättä 70v sittenkään. Väleihin meni pellava- ja villakangassuikaleita ja juuttilankaa kapeisiin kohtiin työvälineinä voiveitsi ja sukkapuikko. Lisäksi muutama lattialautarivi sai väleihinsä aivinapellavalankaa. Oikein pörröistä ja tikkuista ja paksua.

Helppo mutta työläs homma. Vanhat liimat ja möhnät osoittautuivat sitkeiksi, ja pokat jäivät vähän suhruisiksi. Se ei nyt haittaa, tarkoitus olisi ensi kesänä avata kaikki kunnolla. Pesun jälkeen tilkitseminen ja liimapaperia päälle. Ei ollut liimapaperiakaan, mutta oli akvarellinauhaa. Sitä, millä märkä paperi pingotetaan alustaan. Se kelpasi mainiosti, en usko että on juurikaan eroa näillä kahdella tuotteella.Ja sitten vielä, tuntui että oli viimeinen hetki nuijia maahan satakunta sipulia. Ei kyllä mennyt aivan niin syvälle kun olisi pitänyt, toivottavasti kukkia nähdään kuitenkin jokunen keväällä. Kuorin talvivalkosipulit kuivumaan, parin viikon päästä on niiden aika. Kaunis vaahteramatto sai mennä verkkokompostiin, sain pojan avuksi karkkipalkalla, ja yhteisellä Timanttikyttä -elokuvaillalla kera kuuman kaakaon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti