perjantai 6. huhtikuuta 2018

Instagram, hiiret ja jäätynyt vesimittari

Instagramiin on niin helppo päivittää  tunnelmia että tämä blogi on jäänyt tylsempien asioiden raportointia varten. Jos kiinnostuit, löydät vanha rouva Tuomelan kuvavirran omalla nimellään.

Koitan korjata fiilistelyvajetta täällä blogissa muutamilla viime viikkojen kuvilla unohtamatta pientä purjaamista. Ne hiiret huijasivat, tietysti! Ensin poimin kahdeksan papanaa ja sitten löysin keittiöstä kaksi uutta paikkaa missä olivat käyneet. Olikin liian hyvä uutinen ollakseen totta.
Viikon päästä loukuista oli nätisti haettu herkkupalat papanaakaan taakse jättämättä. Sitten, kuulin lipastosta rapinaa, ja raolleen jääneestä laatikosta, raollaan olevasta pojan "pokerisalkusta", -tiedätte varmaan, sellaisesta jossa on samettivuoraus ja pelimerkkejä-, noppien vierestä punaiselta sametilta löytyi juustopala! Kyllä on juonikas epeli kavereineen!

Toinen takaisku tuli kun sulake oli toistamiseen poksahtanut ulkorakennuksesta. Mikä lie, liian kovat tehot vai jatkuva pakkanen, se pahin tapahtui - vesimittari jäätyi.

Ihan kamala näky. Ja viime hetkillä ennen kuin talvesta näytettiin selvinneen, ihan viimeisten kovien pakkasöiden aikana vahinko näyttää tapahtuneen. Nyt odotellaan vielä vesilaitoksen päivystyskäynnin laskua, sitten katsotaan itketäänkö vai huokaistaanko. Oli fiksu mies kun neuvoi avaamaan molemmat hanat pienesti auki ja odottelemaan muutaman tunnin sulanapitokaapeleiden työn tulosta eikä ihan heti tilata päivystyksenä höyryautoa.

Ja mikä riemu kun ensin saunan hana alkoi lorottamaan ja muutaman tunnin kuluttua talon! Itkin jo ajatusta hajonneista putkista maan alla, onneksi turhaan, ehkä, toivottovasti. Vaikka jäätyminen usein rajautuu vakuutusten ulkopuolelle, on sulakkeiden palaminen asia johon ei juuri omalla huolellisuudella voi vaikuttaa, sen seuraukset menevät vakuutuksen piikkiin.

Lisäksi on pettänyt tiiviste vai mikä, saunan nurkkaan, liiterin puolelle on valunut ja jäätynyt vettä. Siitä kohtaa missä sulanapitokaapelit sukeltavat eristeiden sisään. Toivon totisesti että kyse olisi vain tiivisteestä, vesimittari ei ainakaan juokse omia aikojaan.

Nyt ehkä osaan jo suhtautua näihin, ajattelen ettei auta kuin odottaa sulia kelejä ja sitten vähän availla ja katsoa mikä on tilanne.

Samalla kun siinä sähellettiin jäätyneiden putkien ja papanoiden kanssa, kuistin ovi irtosi tuosta noin vaan saranoiltaan ja kun sitä äherrettiin paikoilleen, ensin manattiin ja sitten naurettiin  että onko tässä mitään järkeä, tällaistä romua pidetään vaivoin pystyssä...

Kun rauha palasi maahan, sain mieleni tyyneksi  näillä seesteisillä hetkillä jotka kumittavat kaiken miinusmerkkisen:4 kommenttia:

 1. Mikä onni, että menee vakuutukseen!! Niin, ehkä tässä itse kukin juuri oppii "suhtautumaan". Hyvin sanottu :) Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Jos nyt tässäkin asiassa olisi jo oppinut ettei valmista tullut vieläkään, ja hyvä niin!

   Poista
 2. Hei, löysin juuri tänne. Tulin ja jäin. Terkuin Katja, paleredrose@yahoo.com

  VastaaPoista