sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Ken on heistä kaikkein kaunein, (osa 2)

Sitten viime kerran, kukkijoita on ollut tasaisesti, mutta vain vienoja hymyjä on tavattu. Täysi hammasrivi kukkaloistossaan on luvassa toivottavasti ensi kesänä, kun kaikki sopeutuvat uusille sijoilleen. Nyt on vielä tuntemattomiakin kaunokaisia, ehkä niillekin nimet löytyvät.


1.Tuntematon tulokas, nimi ei ole selvillä, tai sitten se on nopean esittelyn jäljiltä kadonnut mielestä.


2. Syysmaksaruoho, alkuun vaatimattoman oloinen, nyt alkava kukinta lupaa paljon.


3. Lämpimän syksyn yllättäjä. Uuden kasvupaikan saanut Tulikellukka oli ensimmäisiä tuomisia Tuomelaan. Tämän kuuluisi kukkia kesäkuussa, uutta kierrosta mennään siis.


4. En ole aivan varma mitä Malvoja meillä kasvaa ja onko tämä myskiä vai harmaamalvikkia vai onko ne eri vai sama asia...tässä viimeinen sinnittelijä, veikkaan paljon kukkia useassa paikassa ensi kesäksi.


5. Punaluppio. Erikoiset, hauskat pienen kävyn näköiset tummanpunaiset kukat kurkottelevat eri suuntiin ja huojuvat omiaan. Vaatimaton humoristi, jos nyt näin voisi kukasta sanoa.


6. Nimeämätön maksaruoholajike joka on matala ja kauttaaltaan punainen. Maksaruohoja kasvaa monenvärisenä pihassa. Keltaista, valkoista ja näitä punaisia. Lujat toiveet sinnikkyydestä huolimattomasta hoidosta huolimatta.


7. Palava rakkaus. Tämä on näitä ennen joulua maahan viskattuja siemeniä, joista suurimman osan olen varmasti nyppinyt pois luullessani rikkaruohoiksi. Mutta kiva että edes hyppysellinen palavaa rakkautta on tavattu tontilla!


8. Ja viimeisenä mystinen kaunotar, josta ei vielä tiedä että onko lintu vai kala. Tai siis että onko rikka vai paikallansa. Olen odotellut salkoruusuja, luulen että noille sijoille laitoin siemeniä ennen joulupukkia. Mutta aivan jäätävän kokoiset lehdet salkoruusuksi, ja nyt jännittää että onko tämä sittenkin joku jättitakiainen josta tuleeki riesa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti