perjantai 23. helmikuuta 2018

Mitä lattiaremontti maksoi?

Useimpia urakkaan ryhtyviä kiinnostaa tietysti raha. Ne jotka osaavat tehdä itse, ovat onnellisessa asemassa, me muut punnitsemme vaihtoehtoja ja kilpailutamme tekijöitä.

Meille kaikkein tärkeintä oli se, että tekijä tekee homman loppuun, käyttää vanhoille taloille soveltuvia materiaaleja ja tekniikoita, on henkilö johon luotamme, ja joka voi tehdä päätöksiä myös puolestamme. Umpitäysi varauskalenteri toimi myös suosituksena. Tässä eriteltynä kustannukset;

Tili paikalliseen rakennustarvikeliikkeeseen, lasku 1140€
Itse hankkimamme erikoismateriaalit 290€
Tekijän materiaalihankinnat 700€
Tekijän työ 65h x 45€ 2925€
Roskien roudaus, kaksi erillistä keikkaa sekä jätemaksut 264€

Lattian lisäksi meidän käyttöömme jäi valikoima tarvikkeita kottikärryistä remonttivaloon.

Koko homma maksoi yhteensä 5319€. Tästä summasta saa työn osuudesta sitten aikanaan kotitalousvähennyksen.

Kamalan kallista joku osaava ajattelee, minä ajattelen että ihanaa kun meni hyvin, ja voimme olla lopputulokseen enemmän kuin tyytyväisiä! Siis, luota intuitioon ja okei, vähän järkeenkin, älä säästele siinä missä et voi. (Osta tekijälle välipalaa, työ sujuu sutjakkaammin, ehkä?). Nyt iloitsemme tästä ja odottelemme rauhassa että on taas rahaa johonkin seuraavista monista urakoista.







Ponttilaudoissa ei aluksi ole rakoja lainkaan, ja vähän harmittelin ettemme löytäneet mistään kunnon lattialankkuja. Nyt muutaman kuukauden jälkeen puun edelleen kuivuessa rakoja kuitenkin alkaa näkymään,





2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että saitte haluamanne lopputuloksen ja laadun! Ajattelinkin heti lukiessani, että muistattehan kotitalousvähennyksen :). Meillä on muuten tullut uusiin ponttilankkuihin juuri sopivat raot, ei liian suuria, vaan sopivat. Täällä myös laskeskellaan, joko säästöt riittäisivät jo siihen, että voimme käyttää ulkopuolista apua. Nyt kun edessä on isompi remppa-alue, sitä miettii siltäkin kannalta, että aputyöllä saa asian nopeutumaan ja materiaalien osalta kustannuksia laskettua, jos ammattilainen roudaa ne paikalle, vaikka kyse olisikin töistä, jotka periaatteessa osaisi/voisi tehdä itse. Saapi nähdä!

    VastaaPoista
  2. Niin, sitä saa kuitenkin, vaikka osaisikin, tehdä paljon itse. Ihana katsoa kun osaava ammattilainen naputtelee kaiken paikalleen justiinsa. Ajatella, jos joskus kaikki olisikin valmista!

    VastaaPoista